18.6 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    Haiku Smart Ceiling Fan. Ο ανεμιστήρας οροφής… αλλιώς, ετοιμάζεται να μπει στο έξυπνο σπίτι σου

    Οι τάσεις δείχνουν πως το επόμενο διάστημα ο όρος “έξυπνο σπίτι” θα μπει επιτέλους περισσότερο στην πραγματικότητά μας. Με την Apple να παρουσιάζει στο πρόσφατο συνέδριο προγραμματιστών της, WWDC 2014, τις πρώτες της κινήσεις για να μετατρέψει το iPhone σε remote control για λειτουργίες στο σπίτι σας και την Google να έχει προχωρήσει εδώ και καιρό στην εξαγορά της Nest, εταιρείας του πολυσυζητημένου έξυπνου θερμοστάτη, το “smart home” θα δει πολλές ενδιαφέρουσες υλοποιήσεις το επόμενο διάστημα. Και μία από αυτές αφορά μία συσκευή που δεν έχει αλλάξει σχεδόν καθόλου από τότε που δημιουργήθηκε και, τώρα, μία εταιρεία από το Kentucky θέλει να δημιουργήσει την “επόμενη γενιά” της. Κυρίες και κύριοι, υποδεχθείτε τον “έξυπνο ανεμιστήρα οροφής” ή αλλιώς τον Haiku Smart Ceiling Fan.

    Haiku Smart Ceiling Fan

    “Είναι προφανές πως οι τυπικοί ανεμιστήρες οροφής έχουν παραμείνει ίδιοι [από το 1882 που πρωτοκατασκευάστηκαν], τη χρονιά, που ο Philip Diehl ανασχεδίασε τον ηλεκτρικό κινητήρα που χρησιμοποιούνταν σε μία ραπτομηχανή Singer για να κινήσει έναν ανεμιστήρα” αναφέρει ο Carey Smith, ιδρυτής της εταιρείας Big Ass Solutions που κατασκεύασε τον “έξυπνο ανεμιστήρα”.

    Τώρα, το προϊόν του θέλει να αλλάξει για πάντα τους ανεμιστήρες οροφής, με μία έξυπνη πρόταση που διαφοροποιείται από κάθε άλλη του είδους. Δε διαθέτει το ειδικό σχοινί, με το οποίο, συνήθως, ρυθμίζετε μία κλασική πρόταση, αντίθετα μπορείτε να τον ελέγξετε με μία εφαρμογή για smartphone!

    Με τη βοήθεια της εφαρμογής, σας επιτρέπει να επιλέξετε από ορισμένες προεπιλεγμένες ρυθμίσεις, όπως, για παράδειγμα, να επιβραδύνει κατά τη διάρκεια της νύχτας ώστε να μην ξυπνάτε με… ψύξη, ενώ μπορεί να μάθει και από τις προσωπικές σας προτιμήσεις.

    Δε σταματάει, βέβαια, εδώ. Χρησιμοποιεί μία τεχνολογία που ονομάζεται SenseME, για να “αντιλαμβάνεται” τις συνθήκες του περιβάλλοντος και, αυτόματα, να προσαρμόζει την ταχύτητά του. Διαθέτει αισθητήρες για τη θερμοκρασία και την υγρασία, καθώς και έναν ακόμη που μπορεί να ανιχνεύσει αν κάποιος βρίσκεται μέσα σε ένα δωμάτιο, ώστε να απενεργοποιείται αυτόματα όταν βγαίνετε και να ενεργοποιείται όταν μπαίνετε.

    Όσο για την τιμή του Haiku smart ceiling fan, ξεκινάει από τα 895 δολάρια και ενσωματώνοντας την τεχνολογία Sense me φτάνει στα 1045.

    Δείτε τον εν δράσει στα ακόλουθα video.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles