19.2 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024
More

    Η πορεία του Internet στην Ελλάδα

    Σταθερά ανοδική παρουσιάζεται η πορεία του διαδικτύου στην Ελλάδα και η εξοικείωση των Ελλήνων χρηστών του με τις συνήθειες, τα… ήθη και τα έθιμά του, σύμφωνα με έρευνα της Focus Bari.

    Η διείσδυση του Ιnternet στη χώρα μας λοιπόν εντοπίζεται στο 68% την ώρα που πέρυσι ήταν 61% και το 2008 μόλις 43%. Ιδιαίτερα εντυπωσιακά είναι τα ποσοστά στις ηλικίες 13-17 και 18-24 με 96% και 95% αντίστοιχα, στοιχείο που αποδεικνύει πως οι νέες γενιές έχουν άψογη σχέση με το διαδίκτυο και τις υπηρεσίες του.

    Η διείσδυση των online αγορών έχει εκτοξευτεί στο 18% από το μόλις 2% που βρισκόταν το 2001 με το 94% των e-καταναλωτών να δηλώνει ικανοποιημένο από την εμπειρία του. Η εκτίμηση είναι ότι ο τομέας e-business θα συνεχίσει να αναπτύσσεται εκθετικά τα επόμενα χρόνια.Ενθαρρυντική είναι και η πορεία των κοινωνικών δικτύων στην Ελλάδα με τη διείσδυση των Facebook και Twitter να βρίσκεται στο 46% και 7% αντίστοιχα.

    Οι χρήστες των social media ξοδεύουν κατά μέσο όρο 67 λεπτά τη μέρα στις αγαπημένες τους υπηρεσίες ενώ παραμένουν συνδεδεμένοι έξι μέρες τη βδομάδα! Σε αυτό συμβάλλει και το γεγονός πως ο ένας στους πέντε Έλληνες είναι κάτοχος smartphone, έστω κι αν η κοινωνική δικτύωση από πλευράς downloads εφαρμογών βρίσκεται πίσω από τα παιχνίδια, τις ψυχαγωγικού χαρακτήρα εφαρμογές, τη μουσική και το βίντεο και τα ενημερωτικά apps.

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles