22.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Κόκκινο πανί τα data για τον Elon Musk! Απειλεί με μήνυση τη Microsoft με “φόντο” την ΑΙ

    Είναι γεγονός ότι ο Elon Musk δε θέλει και πολύ για να πάρει… φωτιά! Φαίνεται πως τις τελευταίες μέρες ο δισεκατομμυριούχος είναι έτοιμος να ξεκινήσει μια νέα διαμάχη με “φόντο” την ανάπτυξη της ΑΙ, αυτή τη φορά με τη Microsoft.

    Πιο αναλυτικά, πριν από μερικές ώρες ο CEO του Twitter απείλησε με μήνυση τον τεχνολογικό κολοσσό, καθώς ισχυρίζεται ότι η Microsoft χρησιμοποιεί παράνομα τα data του μέσου κοινωνικής δικτύωσης Twitter για να εκπαιδεύσει το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης της. Η απειλή του Musk ήρθε λίγο μετά από την απόφαση της Microsoft να αφαιρέσει το Twitter από τη διαφημιστική της πλατφόρμα, που επιτρέπει στους αγοραστές διαφημίσεων να έχουν όλους τους λογαριασμούς τους σε ένα μέρος. «Άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, το Instagram και το LinkedIn, θα εξακολουθήσουν να είναι διαθέσιμα», γνωστοποίησε η Microsoft.

    Η ανάρτηση του εκκεντρικού επιχειρηματία αναφέρει το εξής: “Εκπαιδεύουν παράνομα χρησιμοποιώντας τα δεδομένα του Twitter. Ώρα για μήνυση”. Η απειλή του Musk είναι η τελευταία ένδειξη ότι η κατοχή δεδομένων αναμένεται να εξελιχθεί σε πεδίο μάχης προσεχώς, εξαιτίας της εμμονής των εταιρειών με την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης. Οι τεχνολογικοί κολοσσοί εργάζονται για την ανάπτυξη μοντέλων ΑΙ, όπως το GPT της OpenAI, και οι ιδιοκτήτες των data επιδιώκουν να βάλουν «φρένο» ή να αρχίσουν να χρεώνουν για τη χρήση του περιεχομένου τους.

    Διαβάστε επίσης:

    Προβλήματα στον έρωτα; Πολύτιμο “εργαλείο” το ChatGPT και για τους χρήστες του Tinder (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles