23 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    O 3D fingerprint sensor της Qualcomm είναι καλύτερος και από τον Touch ID της Apple! (MWC 2015)

    Οι κωδικοί πρόσβασης, με τη μορφή που τους γνωρίζουμε σήμερα, φαίνεται πως σύντομα θα αποτελούν παρελθόν και οι εταιρείες ήδη πειραματίζονται σε λύσεις που θα αποτελέσουν τα “passwords” της επόμενης περιόδου. Η χρήση λύσεων που βασίζονται σε βιομετρικά χαρακτηριστικά απασχολούν ήδη πολύ, προσφέροντας το πλεονέκτημα να σας απαλλάσσουν από την ανάγκη να θυμάστε κωδικούς, Η Qualcomm παρουσίασε τη δική της πρόταση στο MWC 2015 της Βαρκελώνης, όπου επέδειξε την 3D τεχνολογία αισθητήρα “Snapdragon Sense ID”, που μάλιστα είναι η πρώτη που χρησιμοποιεί υπερήχους για αυξημένη ασφάλεια, ακρίβεια αλλά και σκανάρισμα σε κάθε είδους επιφάνεια.

    qualcomm 3D fingerprint

    Θεωρείται καλύτερος από τον Touch ID αισθητήρα της Apple και μπορεί να διαβάσει το δακτυλικό σας αποτύπωμα ακόμη κι αν τα χέρια σας είναι λερωμένα ή βρεγμένα, ενώ μπορεί να το ανιχνεύσει ακόμη κι αν ο αισθητήρας βρίσκεται σε υλικά όπως γυαλί, αλουμίνιο, ανοξείδωτο ατσάλι, ζαφείρι, πλαστικό κ.ά, δίνοντας μεγαλύτερη ευελιξία στους κατασκευαστές κατά τη σχεδίαση των συσκευών.

    Η τεχνολογία υπερήχων που χρησιμοποιεί η Qualcomm έχει δοκιμαστεί σε επαγγελματικές βιομετρικές εφαρμογές με επιτυχία και θεωρείται, όπως προείπαμε, ακόμη πιο αποτελεσματική και ασφαλής από τις υπάρχουσες λύσεις της αγοράς. Ο νέος Sense ID της εταιρείας θα είναι ενσωματωμένος στα νέα chips Snapdragon 810 και 425, αλλά θα μπορεί να διατεθεί και ως αυτόνομο part, ενώ οι πρώτες συσκευές που θα τον ενσωματώνουν αναμένεται να κάνουν πρεμιέρα αργότερα μέσα στη χρονιά.

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles