19.4 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024
More

    Νέα εξέλιξη: «Βουτάει» στο web το ChatGPT

    Το ChatGPT έχει καταφέρει τους τελευταίους μήνες να πρωταγωνιστεί σε κάθε συζήτηση, αφού η OpenAI άνοιξε μια καινούρια σελίδα ως προς τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης. Τώρα, η εταιρεία προχωρά ένα βήμα παραπέρα, αφού λάνσαρε plugins για το ChatGPT, τα οποία πρακτικά διευρύνουν κατά πολύ τις δυνατότητες του bot, επιτρέποντάς του να «βουτά» σε πηγές και βάσεις δεδομένων τρίτων, μεταξύ των οποίων και το web. Φυσικά, αυτό είναι κάτι που θα δοκιμάσουν πρώτα λίγοι «εκλεκτοί» χρήστες και developers, στη συνέχεια όμως θα ανοίξει σε μεγαλύτερη κλίμακα.

    Το first-party web-browsing plugin της OpenAI θα επιτρέπει στο ChatGPT να συλλέγει δεδομένα από το ίντερνετ και να απαντά σε πλήθος ερωτήσεων. Μέχρι σήμερα, οι δυνατότητές του περιορίζονταν σε ημερομηνίες, γεγονότα και ανθρώπους πριν από το Σεπτέμβριο του 2021. Το plugin αντλεί περιεχόμενο από το web χρησιμοποιώντας το Bing search API και δείχνει κάθε ιστοσελίδα που επισκέφτηκε για να δημιουργήσει την απάντηση. Πρόκειται σίγουρα για μια σημαντική εξέλιξη, η οποία ωστόσο εγκυμονεί αρκετό ρίσκο και κινδύνους. Το ίντερνετ είναι λιγότερο αξιόπιστο από μια στατική «εκπαιδευμένη» βάση δεδομένων και φυσικά λιγότερο «φιλτραρισμένο». Η OpenAI παραδέχεται ότι η σύνδεση του web με το ChatGPT μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες συμπεριφορές, όπως η αποστολή spam, η παραβίαση των περιορισμών ασφαλείας και οι προσβλητικές απαντήσεις.

    Διαβάστε επίσης:

    Huawei Mate X3 – Ανακοινώθηκε το πιο ελαφρύ κι ανθεκτικό foldable… ever! (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles