18.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    Όσκαρ διεκδικούν δύο μουσικά ντοκιμαντέρ

    Τον επόμενο μήνα, και συγκεκριμένα στις 24 Ιανουαρίου, θα ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες για τα Όσκαρ, με την απονομή να έχει προγραμματιστεί για τον επόμενο Μάρτιο. Κι ενώ προς το παρόν αναμένουμε να ξεκαθαρίσει το τοπίο, 15 ντοκιμαντέρ από τα 144 προκρίθηκαν για το Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ. Αυτά που ξεχωρίζουν ανάμεσά τους είναι δύο με αναφορές στη μουσική:

    Πρόκειται για το «Moonage Daydream» που εξερευνά το δημιουργικό και μουσικό ταξίδι του Ντέιβιντ Μπόουι και το «Hallelujah: Leonard Cohen, a Journey, A Song», που εξετάζει τη ζωή του Λέοναρντ Κόεν μέσα από το πρίσμα ενός από τα πιο δημοφιλή τραγούδια της σύγχρονης εποχής.

    Το «Moonage Daydream» είναι συνδυασμός από αρχειακά πλάνα του Μπόουι που παρουσιάζονται πρώτη φορά και στιγμιότυπα ζωντανής συναυλίας. Η ταινία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών το 2022, όπου έλαβε κυρίως θετικές κριτικές, με τους κριτικούς να επαινούν την πειραματική, αντισυμβατική δομή της. Το «Hallelujah: Leonard Cohen, a Journey, A Song» προβάλλει τον τραγουδοποιό και την εποχή του, το δραματικό ταξίδι του τραγουδιού από την απόρριψη της δισκογραφικής έως την άνοδό του στην κορυφή των charts, καθώς και συγκινητικές μαρτυρίες από σημαντικούς καλλιτέχνες για τους οποίους το “Hallelujah” έχει γίνει προσωπικό σημείο αναφορά του Κόεν.

    Διαβάστε επίσης:

    Έρχονται προγράμματα γυμναστικής για τους συνδρομητές του Netflix (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles