19.2 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024
More

    Πιστεύεις ότι μπορείς να γίνεις ο επόμενος Τεχνικός Βοηθός του Stephen Hawking;

    O γνωστός θεωρητικός φυσικός και κοσμολόγος Stephen Hawking,  που έχει γίνει γνωστός για την εισαγωγή όλων μας στην απλουστευμένη επιστήμη με τις εκδόσεις τους όπως “To χρονικό του Χρόνου” και “Το Σύμπαν σε ένα Καρυδότσουφλο“, ζητεί τεχνικό βοηθό, σύμφωνα με ανάρτηση στο site του.

    Η ανάρτηση αυτή είναι μία ανεπίσημη πρόσκληση ενδιαφέροντος από νέους που πιστεύουν ότι έχουν τα προσόντα και την διάθεση να καλύψουν αυτή τη θέση. Τυπικά, η θέση θα περάσει στο βιογραφικό του επιτυχόντα ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Cambridge και η αμοιβή υπολογίζεται στις 25 χιλιάδες λίρες, ήτοι, περίπου 30.000 ευρώ.

    Αυτός που θα καλύψει τη θέση του τεχνικού βοηθού του θεωρητικού φυσικού που πάσχει από μία νευρολογική ασθένεια που τον έχει καταστήσει παράλυτο, θα πρέπει να μπορεί να συντηρεί το σύστημα επικοινωνίας που διαθέτει ο Καθηγητής. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σύστημα κίνησης της αναπηρικής καρέκλας του Hawkings, καθώς και το σύστημα ομιλίας που έχει αναπτυχθεί είναι συνδεδεμένο με ένα Lenovo ThinkPad T60 με λειτουργικό Windows XP. Έχει μόνιμα ενεργοποιημένο 3G για να είναι συνεχώς συνδεδεμένο  στο internet, ενώ διαθέτει ένα σύστημα απομακρυσμένου ελέγχου με την χρήση υπέρυθρων ακτίνων, με το οποίο ο Καθηγητής μπορεί και ελέγχει τις ηλεκτρικές συσκευές της οικίας του ή τις πόρτες στον χώρο εργασίας.

    Ο υποψήφιος, εκτός από το να μπορεί να συντηρεί τον εξοπλισμό του Stephen Hawking χωρίς την χρήση manual, θα πρέπει: να οργανώνει τα ταξίδια του καθηγητή και του βοηθητικού του προσωπικού στο εξωτερικό, να μπορεί να προετοιμάζει τις δημόσιες παρουσιάσεις του Hawking, να έχει την ευχέρεια να απευθύνεται στο ευρύ κοινό και να διαχειρίζεται εκπροσώπους του τύπου. Φυσικά, ένα από τα καθήκοντά του θα είναι να ενημερώνει το site.

    Ουσιαστικά, ο Καθηγητής Stephen Hawking, ως άλλος Bruce Wayne, αναζητά τον δικό του Alfred… Τι λέτε; Ενδιαφέρεστε;

    Πηγή: hawking.org.uk, Digital Trends

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles