20.7 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    Στο μέλλον ίσως τα gadgets σου να μπορούν να… αυτοκαταστρέφονται

    Ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Illinois, σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια Tufts και NorthWestern, εργάζονται πάνω στην ανάπτυξη ενός concept συσκευών που θα μπορούν να… αυτοκαταστρέφονται.

    Transient-Electronics

    Σε ένα πρόγραμμα που ονομάζεται “Born to Die”, ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Illinois, John A. Rogers, επέδειξε ένα chip που σχεδίασε η ομάδα του, το οποίο έχει την ικανότητα να… διαλύεται όταν έρθει σε επαφή με το νερό. Τελικά, το team έχει ως στόχο να σχεδιάσει ένα ολόκληρο gadget, το οποίο να μπορεί να αυτοκαταστραφεί.

    Το prototype chip του εργαστηρίου είναι κατασκευασμένο από μετάξι, μαγνήσιο και πυρίτιο, ενώ, όπως σημειώνει ο Rogers, η διάλυσή του γίνεται στο περιβάλλον ή στο ανθρώπινο σώμα με φυσικό τρόπο, χωρίς δηλαδή να εμπλέκονται επιβλαβή υποπροϊόντα ή χημικά. Η δομή του μεταξιού, μάλιστα, μπορεί να καθορίσει το ρυθμό διάλυσης που μπορεί να κυμαίνεται από λεπτά έως… χρόνια.

    Όσο για τις πιθανές εφαρμογές αυτής της τεχνολογίας, είναι ατελείωτες – από εμφυτεύσιμες ιατρικές συσκευές, έως ηλεκτρονικές συσκευές φιλικές στο περιβάλλον.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles