17.6 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024
More

    Τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να αλλάξεις τη χρονιά…

    Τα Χριστούγεννα πέρασαν και τα επόμενα σχέδιά μας αφορούν το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν. Ποια είναι όμως τα ομορφότερα μέρη στον πλανήτη για να αλλάξει κανείς χρονιά και να υποδεχθεί το 2012; Μπορεί λεφτά να μην υπάρχουν για τους περισσότερους από εμάς ώστε να οργανώσουμε ένα τέτοιο ταξίδι, παρ’ όλα αυτά, επειδή τα όνειρα δεν πεθαίνουν ποτέ, ταξιδέψτε, έστω και εικονικά, μαζί μας στα πιο όμορφα μέρη του πλανήτη για το New Year’s Eve.

    Νέα Υόρκη


    Λίγα μέρη στον κόσμο είναι τόσο διάσημα για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς όσο η Νέα Υόρκη. Με την Times Square να βρίσκεται στο επίκεντρο των εκδηλώσεων, με εκατομμύρια κόσμου να περιμένουν την πτώση της περίφημης μπάλας των 6 τόνων, οι εορτασμοί ξεκινούν από τις 6 το απόγευμα και συνοδεύονται από παραστάσεις διάσημων καλλιτεχνών. Μακάρι να είμασταν εκεί!

    Λας Βέγκας


    Κάθε χρόνο, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι επισκέπτονται το φαντασμαγορικό Λας Βέγκας για να αλλάξουν χρονιά. Με την “παράδοση” να ικανοποιείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με τυχερά παιχνίδια, πυροτεχνήματα και γιορτινή ατμόσφαιρα, σίγουρα είναι από τα ιδανικά μέρη για ένα τέλειο New Year’s Eve.

    Λονδίνο


    Με τα πυροτεχνήματα να προσφέρουν κάθε χρόνο εντυπωσιακό θέαμα, εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι επισκέπτες των εορταστικών εκδηλώσεων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στη βρετανική πόλη. Φέτος, που το Λονδίνο ετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά και τα 60 χρόνια της βασίλισσας Ελισάβετ στον θρόνο, όλοι ετοιμάζονται για τη μεγάλη μέρα, καθώς οι εορτασμοί θα ξεκινήσουν με 3ωρη παρέλαση φιλαρμονικής, 10 χιλιάδες καλλιτέχνες που θα εκπροσωπούν 20 χώρες από όλο τον κόσμο, καθώς και συναυλίες.

    Disney Ορλάντο


    Το πασίγνωστο θεματικό πάρκο θα ανοίξει μία ώρα νωρίτερα (7 το πρωί) την παραμονή της Πρωτοχρονιάς για να υποδεχθεί παιδιά -και όχι μόνο- από όλο τον κόσμο και να τα διασκεδάσει με events καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Στις 12 το βράδυ, θα ακολουθήσουν τα γνωστά πυροτεχνήματα, καθώς και εκδηλώσεις ακόμη και μετά τα μεσάνυχτα.

    Χαβάη


    Ένας πρωτότυπος τρόπος για να αλλάξει κανείς τη χρονιά. Η Χαβάη των δεκάδων δραστηριοτήτων, των πανέμορφων παραλιών και τον υπέροχων τοπίων, προσφέρει, μεταξύ άλλων, άπειρες δυνατότητες διασκέδασης σε κάποιο δημοφιλές club ή ακόμη και χαλάρωσης σε πιο ήρεμα τοπία. Η επιλογή είναι δική σας.

    Σίδνεϋ


    Λόγω της ζώνης ώρας, το Σίδνεϋ είναι η πρώτη μεγάλη πόλη στον κόσμο που υποδέχεται τη νέα χρονιά. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από τις 6 το απόγευμα με ένα φαντασμαγορικό show στο Sydney Harbour, καθώς και μία ειδική τελετή όπου συμμετέχουν ιθαγενείς Αβορίγινες με σκοπό να καθαριστεί το λιμάνι από τα αρνητικά πνεύματα. Ακολουθεί και εδώ μία εντυπωσιακή επίδειξη πυροτεχνημάτων, καθώς και το πιο ξεχωριστό σημείο των εορτασμών, όταν δεκάδες σκάφη ανάψουν τα φώτα τους ξεκινώντας μία εντυπωσιακή “φωτισμένη” παρέλαση.

    Χονγκ-Κονγκ


    Το κύριο σημείο των εορτασμών είναι το Victoria Harbour. To πάρτυ ξεκινά με την αντίστροφη μέτρηση και μία μπάλα να πέφτει στα πρότυπα της Νέας Υόρκης. Ακολουθούν πυροτεχνήματα σε διάφορα μέρη της προκυμαίας και εντυπωσιακή ατμόσφαιρα.

    Εδιμβούργο


    Ένα street party με DJs, υπαίθρια μπαρ, γιγαντοοθόνες και πυροτεχνήματα είναι μόνο η αρχή ενός τετραήμερου φεστιβάλ (Hogmanay). Αν βρεθείτε εκεί να περιμένετε τα πάντα, από παραδοσιακή σκωτσέζικη μουσική, έως μαθήματα χορού, κοντσέρτα υπό το φως των κεριών στον καθεδρικό ναό του St Gile, αλλά και μία παραδοσιακή βουτιά στα παγωμένα νερά του ποταμού Forth. Υπέροχα!

    Παρίσι


    Η Πόλη του Φωτός προσφέρει πολλές επιλογές σε όσους τυχερούς επιλέξουν να είναι εκεί την Πρωτοχρονιά. Ειδικά μετά τα μεσάνυχτα, η πόλη σφύζει από ζωή με διάφορες γιορτές. Ειδικότερα στο Champs-Elysees αλλά και την περιοχή γύρω από τον Πύργο του Άιφελ μπορείτε να κάνετε βόλτες και να απολαύσετε πυροτεχνήματα, πριν χαθείτε σε κάποιο μαγαζί της πόλης όπου μπορείτε να διασκεδάσετε μέχρι το πρωί.

    Μαδρίτη


    Η πλατεία Puerta del Sol είναι το επίκεντρο των εκδηλώσεων. Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώνονται κάτω από τον Πύργο του Ρολογιού με το έθιμο να φάνε ένα σταφύλι για κάθε χτύπο του, ενώ μία χρυσή μπαλα πέφτει. Μετά τα μεσάνυχτα ακολουθεί clubbing και ατελείωτη διασκέδαση, ενώ, μόλις ξημερώσει, όλοι ετοιμάζονται για ένα ζεστή chocolate con churros (πηκτή σοκολάτα με… λουκουμάδες) για το καλύτερο πρώτο πρωϊνό του χρόνου!

    Πηγή: The Next Web με πληροφορίες από το Oyster.com

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles