23.8 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Το iPhone 15 Pro θα διαθέτει Bionic A17 chipset με 6GB RAM! (Φήμη)

    H Apple φέτος επέλεξε να κάνει την «έκπληξη», αφήνοντας τον αγαπημένο της μήνα που είναι ο Οκτώβριος και τοποθετώντας τα αποκαλυπτήρια του νέου iPhone είτε στις 12, είτε στις 13 Σεπτεμβρίου. Ως είθισται όλος ο κόσμος της mobile τεχνολογίας έχει στραμμένο το βλέμμα του στις τεχνικές δυνατότητες του νέου iPhone, το οποίο αναμφίβολα θα ξεχωρίζει σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα, καθώς θα διαθέτει type-C port. Όμως το θέμα είναι τι θα έχει στην… «καρδιά» του.

    Και μπορεί να θεωρήσουμε ότι το Bionic A17 chipset είναι κάτι παραπάνω από… στάνταρ, αυτό που δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε είναι το πόση θα είναι η μνήμη του νέου iPhone (κάτι που ως γνωστόν ούτε η ίδια η Apple δεν αποκαλύπτει). Σύμφωνα λοιπόν με τον tipster @Uredditor, η νέα πλατφόρμα πάνω στην οποία θα βασίζεται το iPhone 15 Pro θα είναι κτισμένη με τεχνολογία κατασκευής στα 3nm FinFET και θα διαθέτει 6 CPU cores χρονισμένους στα 3.7GHz, μαζί με 6 GPU cores. Επιπλέον, το παραπάνω chipset θα συνοδεύεται από 6GB RAM τεχνολογίας LPDDR5, την οποία η Apple ενδέχεται να την προμηθευτεί είτε από την Micron, είτε από τη Samsung (ή και από τις δύο μαζί). Υπενθυμίζουμε μια προγενέστερη φήμη έκανε λόγο για 8GB RAM, όμως όπως όλα δείχνουν πολύ δύσκολα θα δούμε το συγκεκριμένο ποσό μνήμης.

    Αν και τα 6GB RAM σε ορισμένους fans του Android πιθανόν να τους φανούν… λίγα (από τη στιγμή που έχουμε ακόμη και Android smartphones με… 24GB RAM), ωστόσο λόγω του γεγονότος ότι τα iPhone λειτουργούν τελείως διαφορετικά και έχουν διαφορετική αρχιτεκτονική από τα Android, αν μη τι άλλο δεν επηρεάζουν ιδιαίτερα την απόδοση της συσκευής.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles