20.6 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Το Street View γίνεται 15 ετών και παρουσιάζει την νέα του κάμερα

    Πριν 15 χρόνια, το Street View ξεκίνησε ως μια τολμηρή ιδέα από τον συνιδρυτή της Google, Larry Page, για την κατασκευή ενός πλήρους χάρτη, 360 μοιρών, ολόκληρου του κόσμου. Σήμερα, πάνω από 220 δισεκατομμύρια εικόνες από περισσότερες από 100 χώρες και περιοχές βρίσκονται στο Street View (νέο ρεκόρ!) επιτρέποντας στον κόσμο να ταξιδεύει σε αυτά τα μέρη, μέσα από κινητά ή υπολογιστές. Το Street View δεν επιτρέπει απλά να περιηγηθείτε ψηφιακά, αλλά αποτελεί κεντρικό άξονα στην προσπάθεια χαρτογράφησης του πλανήτη μας, ώστε να έχετε τις πιο ενημερωμένες πληροφορίες, μέσα από τα θεμέλια που θέτουμε για έναν πιο καθηλωτικό και έξυπνο χάρτη.

    Πρόσφατα ανακοινώθηκε και η νέα κάμερα του Street View, η οποία προσφέρει περισσότερους τρόπους για να ζήσουμε από κοντά ιστορικές τοποθεσίες. Η νέα Street View κάμερα έχει μπλε κεφαλή και δυο αισθητήρες κάμερας σε ένα μεταλλικό σώμα με αεραγωγούς. Ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στο νέο σύστημα κάμερας:

    -Ζυγίζει λιγότερο από 7 κιλά. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να σταλεί οπουδήποτε, γεγονός ιδιαίτερα χρήσιμο όταν δουλεύουμε με συνεργάτες μας σε όλο το κόσμο για την απαθανάτιση περιοχών που είναι παραδοσιακά αχαρτογράφητες – όπως η ζούγκλα του Αμαζονίου.

    -Είναι ιδιαίτερα προσαρμοστική. Μέχρι σήμερα, έπρεπε να φτιάξουμε ένα νέο σύστημα καμερών για κάθε τύπο εικόνας. Τώρα όμως μπορούμε να προσθέσουμε νέα εργαλεία σε αυτό το νέο σύστημα, όπως σαρωτές laser -lidar- για την απαθανάτιση εικόνων με ακόμα περισσότερες πληροφορίες, όπως η ακριβής τοποθεσία οδικών σημάνσεων (λωρίδες) ή λακκουβών. Μπορούμε δηλαδή να προσφέρουμε πλέον ό,τι χρειαζόμαστε, όποτε το χρειαζόμαστε.

    -Εφαρμόζει σε όλα τα αυτοκίνητα. Το νέο σύστημα κάμερας μπορεί να εφαρμόσει σε κάθε όχημα με σχάρα οροφής και να είναι χειριζόμενο μέσα από κινητή συσκευή – άρα δεν υπάρχει πλέον ανάγκη για εξειδικευμένο όχημα ή σύνθετο εξοπλισμό επεξεργασίας. Αυτή η “ευελιξία” θα κάνει τη συλλογή υλικού πιο εύκολη για τους συνεργάτες μας σε όλο το κόσμο και θα μας επιτρέψει να βρούμε πιο βιώσιμες λύσεις για το σημερινό στόλο αυτοκινήτων – όπως οχήματα υβριδικά ή πλήρως ηλεκτρικά. Σύντομα θα δείτε τη νέα μας κάμερα με τα ζωντανά χρώματα της Google στα χαρακτηριστικά αυτοκίνητα Street View, ενώ την επόμενη χρονιά θα είναι στα χέρια των πεζοπόρων.

    Διαβάστε επίσης:

    Για πρώτη φορά στο ραδιόφωνο η ΑΙ influencer Rozy (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles