20.7 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    Ένα για όλα! Έρχεται ο κοινός φορτιστής για κινητά και συσκευές

    Πριν από μερικούς μήνες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με πρότασή της προσπάθησε να βάλει «τέλος» στους πολυάριθμους φορτιστές που απαιτούνται για τη φόρτιση των ηλεκτρονικών συσκευών, καθιερώνοντας έναν φορτιστή για όλα τα κινητά τηλέφωνα και τις λοιπές συσκευές.

    Όπως έγινε γνωστό, το συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησε με την πρόταση που είχε υποβάλλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Σεπτέμβριο του 2021 για τον κοινό φορτιστή. Πρόκειται για μια πρόταση που είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις από τεχνολογικές εταιρείες, οι οποίες υποστήριζαν ότι με αυτήν την εξέλιξη θα πληγεί ο ανταγωνισμός. Η Apple συγκεκριμένα πήρε θέση και δήλωσε αντίθετη στην ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η εταιρεία διαθέτει το δικό της ξεχωριστό καλώδιο τύπου Lightning αντί για USB, για τη φόρτιση των iPhone και άλλων προϊόντων της.

    Η πρόταση προβλέπει, η θύρα φόρτισης και η τεχνολογία ταχείας φόρτισης των συσκευών να εναρμονιστούν. Η USB-C θα καταστεί η πρότυπη θύρα για όλα τα smartphones, τα tablets, τις φωτογραφικές μηχανές, τα ακουστικά, τα φορητά ηχεία και τις κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών χειρός. Επιπλέον, η Επιτροπή προτείνει τον διαχωρισμό της πώλησης φορτιστών από την πώληση ηλεκτρονικών συσκευών. Αυτό θα μειώσει τα ηλεκτρονικά απόβλητα που σχετίζονται με την παραγωγή, τη μεταφορά και την απόρριψη φορτιστών.

    Διαβάστε επίσης:

    Ρομπότ-σκύλος μετρά τη θερμοκρασία των αστέγων στη Honolulu

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles