23 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Switch 2: Όλα όσα γνωρίζουμε για την επόμενη κονσόλα της Nintendo

    Το Switch 2 της Nintendo αναμενόταν να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2024, μια νέα φήμη όμως θέτει το χρονοδιάγραμμα υπό αμφισβήτηση. Η εταιρεία φέρεται πως ενημέρωσε τους publishers ότι η next-gen κονσόλα θα κυκλοφορήσει το πρώτο τρίμηνο του 2025, σύμφωνα με το VGC, το Eurogamer και άλλες πηγές. Η κίνηση παραπέμπει στην κυκλοφορία του αρχικού Switch, το οποίο ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο του 2016 αλλά κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2017.

    Οι αλλαγές στις ημερομηνίες του Switch 2

    Επίσης, οι publichers ενημερώθηκαν πρόσφατα για την αλλαγή της ημερομηνίας κυκλοφορίας από το τέλος του 2024 στις αρχές του 2025. Πολλές πηγές αναφέρουν ότι εργάζονταν πάνω σε παιχνίδια για το Switch 2, με κυκλοφορίες προγραμματισμένες για τις αρχές του 2025. Ένας βασικός τίτλος πιθανό να είναι το εδώ και καιρό αναβληθέν Metroid Prime 4, το οποίο εξακολουθεί να βρίσκεται στο πρόγραμμα κυκλοφοριών της Nintendo αλλά δεν έχει συγκεκριμένη ημερομηνία.

    Οι προβλέψεις για τις πωλήσεις

    Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Nintendo αύξησε την πρόβλεψη των πωλήσεων του Switch για το οικονομικό έτος 2024 από 15 εκατομμύρια σε 15,5 εκατομμύρια, σε σύγκριση με τα 18 εκατομμύρια και τα 23 εκατομμύρια το 2022 και 2021 αντίστοιχα. Η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε, εξαιτίας των φημών για την καθυστέρηση κυκλοφορίας, σύμφωνα με το Reuters.

    Πως θα είναι το Switch 2

    Λίγα πράγματα είναι γνωστά για τη μελλοντική κονσόλα, συμπεριλαμβανομένου και του ονόματός της. Οι φήμες υποδηλώνουν ότι θα έχει backward compatibility με το Switch, δυνατότητες 4K και visual quality παρόμοια με αυτή του PS5 και του Series X. Αναμένεται να φτάσει στην αγορά σε υψηλότερη τιμή (περίπου 400 δολάρια) σε σχέση με τον προκάτοχό της και οθόνη LCD 8 ιντσών. Το τρέχον σύστημα Nintendo Switch διαθέτει οθόνη OLED 7 ιντσών και έχει ανάλυση 1280 x 720. Πιθανότατα η αλλαγή να φαντάζει ένα βήμα πίσω για την εταιρεία. Ωστόσο, φαίνεται πως επιλέγεται προκειμένου να κρατηθεί το κόστος σε χαμηλότερο επίπεδο.

    Πάντως, φέτος αναμένεται να είναι μια πολυάσχολη χρονιά για την εταιρεία — αν η νέα κονσόλα κυκλοφορήσει το πρώτο τρίμηνο του 2025, πιθανόν να ανακοινωθεί σε μια παρουσίαση Nintendo Direct αργότερα μέσα στο έτος.

    Διαβάστε επίσης:

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles