20.7 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    Ο άνθρωπος που θέλει να τυπώσει όλο το… Internet

    O Kenneth Goldsmith είναι ένας “εκκεντρικός” καλλιτέχνης και ποιητής, έργα του οποίου το παρελθόν έχουν φτάσει μέχρι το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης.

    Τώρα, ετοιμάζει το επόμενο ιδιαίτερο project του, που έχει τίτλο “Printing the Internet”. Το παρουσιάζει σε μία σχετική σελίδα που έχει δημιουργήσει στο Tumblr, όπου καλεί άτομα από όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν στην έκθεση που ετοιμάζει στην πόλη του Μεξικό.

    printing-the-internet

    Έχει νοικιάσει ένα χώρο 500 τετραγωνικών μέτρων με ύψος 6 μέτρων και έχει δώσει προθεσμία έως τις 26 Ιουλίου, ώστε αυτός να γεμίσει με εκτυπώσεις από… περιεχόμενο του Διαδικτύου – ό,τι και αν αφορά αυτό.

    Το έργο του θέλει να αποτίσει φόρο τιμής στο συνιδρυτή του Reddit, προγραμματιστή και ακτιβιστή του Διαδικτύου, Aaron Swartz, ο οποίος αυτοκτόνησε νωρίτερα φέτος, υπό το “βάρος” των ισχυρισμών για παραβίαση νόμων όταν κατέβασε έναν τεράστιο αριθμό ακαδημαϊκών εγγράφων από την ψηφιακή βιβλιοθήκη JSTOR.

    O Goldsmith, που συμμερίζεται τις απόψεις του Swartz σχετικά με την ελεύθερη πρόσβαση στην πληροφόρηση μέσω του Διαδικτύου, έχει απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε όλους να εκτυπώσουν ό,τι επιθυμούν από το Intenet -είτε πρόκειται για ένα φύλλο είτε ποσότητες που χρειάζονται φορτηγό για τη μεταφορά τους- και να τα αποστείλουν στο χώρο που θα πραγματοποιηθεί η έκθεση.

    Κάποιοι έχουν ήδη αντιδράσει θεωρώντας την ιδέα του μία τεράστια σπατάλη χαρτιού, ο Goldsmith ωστόσο επιμένει στο project του καθώς και sτους λόγους για τους οποίους τo εμπνεύστηκε, σημειώνοντας επιπλέον ότι μετά το τέλος της έκθεσης το χαρτί θα ανακυκλωθεί.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles